573

Sponsored content

Axie Infinity vs Calvaria: Hvilket krypto computerspil er det mest lovende?

This content is sponsored
December 14th, 2022


This article is more than 2 years old.

Hvis du kender til Axie Infinity (AXS), så kender du nok også til kryptovaluta, og har en idé om, hvordan blockchain fungerer, og hvordan man kan tjene penge på det. Men hvis du overvejer at købe Axie Infitity, så kan det faktisk være, at der er andre – og måske ligefrem bedre – muligheder derude, der tilbyder meget af det samme, men som kan være en bedre investering.

Hvad er Axie Infinity?
Axie Infinity er et online spil, hvor man som spiller styrer et lille hold af såkaldte Axies. Disse bæster er nogle små monstre, der har forskellige evner og egenskaber. Ved at besejre andre spillere (eller computeren) kan man ligefrem vinde AXS, som atter kan sælges for andre kryptovalutaer. På denne måde kan man reelt tjene penge på at bekrige venner eller fremmede på internettet.

Der er lidt mere til spillet end som så, og man bliver blandt andet nødt til at købe Axie Infinity tokens hvis man vil gøre sig forhåbninger om at sammensætte et blot nogenlunde godt hold af axies. Spillet har været utroligt populært i et godt stykke tid, men prisen på AXS er dog faldet cirka 95% siden all-time-high tilbage i slutningen af 2021.

Køb Axie Infinity?
Hvad skal man tænke på, inden man siger ”Køb Axie Infinity”? I bund og grund handler det nok om, hvorvidt man vil købe AXS for at spille Axie Infinity, eller om man er ude på at lave en god investering.

Der er nemlig en del, der tyder på, at Axie Infinity får svært ved at nå sine gamle højder rent prismæssigt. I skrivende stund er Axie Infinity den 56.-største kryptovaluta, og den har en markedsværdi på cirka $650 millioner. Dette er naturligvis utroligt imponerende, men det betyder også, at der skal nogle helt enorme mængder købsordrer til, før prisen kan stige til nye (eller sågar gamle) højder.

Derfor tager vi nu et blik på en helt ny kryptovaluta, – og et online spilunivers – der måske kan give Axie Infinity kamp til stregen.

Hvad er Calvaria?
Calvaria (RIA) er først og fremmest en spritny kryptovaluta, men det er også mere end det. Calvaria er et helt spilunivers, der er under opbygning. Lige nu kan man købe RIA-tokens i presale, men der er meget i vente for de tidlige investorer – og for de gamere, der i fremtiden vil boltre sig i Calvaria.

Der er både forskelle og ligheder mellem Calvaria og Axie Infinity. Helt overordnet kan man sige, at Calvaria sigter lidt bredere, end Axie Infinity. Universet i Calvaria er nemlig baseret på dueller mellem spillerne. På den måde minder det om Axie Infinity. Karakteruniverset er dog en del anderles i Calvaria, og man samler således på kort med forskellige karakterer, der igen har forskellige stats – og forskellige kort komplimenterer hinanden godt eller mindre godt.

Udover disse kort kan man også samle på unikke genstande, der eksisterer i spillet som NFT’er. Disse NFT’er kan også både købes og sælges i og undefor spiluniverset. Der er desuden planlagt et stort airdrop til alle de tidlige investorer, så der er altså en gulrod for folk, der ikke venter, på at Calvaria kommer til salg på diverse handelsplatforme.

I Calvaria kan man også tjene kryptovaluta på andre måder end ved at vinde kampe over andre spillere. En af disse måder er via staking, hvor man får automatisk forrentning på sine tokens mod at låse dem fast i en periode. En anden metode har at gøre med at ”avle” karakterer og kort inde i systemet, men deltaljerne omkring dette er hidtil ukendte.

En af de ting, der kan være med til at øge efterspørgslen på RIA-tokens (og dermed også skabe prisvækst) er det faktum, at Calvaria har en gratis version og en betalingsversion. Ved at have en gratis spilversion er det selvsagt lettere at få flere brugere. Men som med mange andre freemium-spil vil en del af de gratis spillere blive fristet af de mange øgede funktioner og fordele, som kan opnås, hvis man ejer RIA-tokens. Dette er en ret smart strategi, som faktisk ikke bliver benyttet så ofte indenfor kryptovaluta.

Køb Axie Infinity eller Calvaria?
Én fordel ved Calvaria er, at det er nemt at købe og sælge tokens og NFT’er for almindelige penge.

Idéen om at lokke folk til, som kan lide at game online – mens man samtidigt lokker kryptoentusiaster til, som har investeret, er ikke helt dum. Det må alt andet lige tænkes, at denne strategi vil få flere brugere. Det er desuden endnu smartere med en freemium-version, så folk dels kan forvisse sig om, at de kan lide spillet, men også samtidigt løbende blive fristet til at spille den betalte version.

Hvis man skal bruge Axie Infitity som målestok for at danne sig en idé om potentialet i Calvaria, så er det givetvis en god idé at hoppe tidligt med på vognen. Selv om vi ikke kan beregne markedsværdien i skrivende stund, så er det nok rimeligt at antage, at den vil ligge i omegnen af mindst $2 millioner, da det er det beløb, der sigtes efter i presalet, som næsten er helt opfyldt.

Eftersom Axie Infinitys markedsværdi ligger omkring $650 millioner, ville dette med andre ord svare til noget, der minder om en 325-dobling af pengene, hvis Calvaria skulle nå op på dette niveau. Om dette sker, vides naturligvis ikke med sikkerhed, men potentialet er ubestrideligt enormt, især når kryptomarkedet går ind i en ny vækstfase.


Share

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive The Daily Post

Latest Podcast